Segítségre van szüksége a burkolólapok kiválasztásához? Vegye fel a kapcsolatot az ügyfélszolgálattal +49 152 0267 6255
INGYEN MINTA

17. 1. 2024

Mechanikusan ellenálló padló: Ipari megoldások a Fortelocktól

Ipari környezetben a padló nemcsak a mindennapi használathoz szükséges felület, hanem olyan felület is, amely ellenáll a nagy terhelésnek és a mechanikai sérüléseknek. Jelentősége megnő azokon a helyeken, ahol nagy számban fordulnak elő nehéz kocsik, vagy ahol fennáll a nehéz tárgyak leesésének veszélye. A mechanikusan ellenálló padló ellenálló padló éppen ezeknél a műveleteknél fontos.

A Fortelock a PVC-padlólapok formájában kínál megoldást, amelyeket kifejezetten az ipari környezeti körülményekre terveztek. A gondosan kiválasztott anyagoknak köszönhetően ezek a padlólapok rendkívül ellenállóak a mechanikai sérülésekkel szemben. Ideálisak új csarnokok építéséhez vagy egy már nem megfelelő felület egyszerű és gyors felújításához.

Ellenálló képesség a targoncák és raklapos targoncák használata során

A Fortelock padlók könnyen ellenállnak a targoncák és a raklapemelők okozta terheléseknek, ami alapvető követelmény az ipari területek padlóival szemben. Ha ilyen kocsikat használ a működésében, a padlónk nagy terhelést is kibír.

Ha Ön is egy ipari csarnokba keres padlót, valószínűleg találkozni fog a pont- és dinamikus terhelés kifejezéssel. Mit jelentenek ezek a kifejezések?

A padló pontterhelése annak mértéke, hogy egy padló mekkora súlyt képes elbírni egy kis területen, általában négyzetcentiméterben mérve. Ez különösen fontos ipari környezetben, ahol a nagy súlyú gépeket, berendezéseket vagy bútorokat kis érintkezési pontok, például lábak vagy kerekek támaszthatják meg.

Az ipari padlók dinamikus terhelése olyan terhelésekre vonatkozik, amelyek mozognak vagy változnak, például a padlón áthaladó járművek terhei. A dinamikus terhelések közé tartoznak azok az erők, amelyek a padlóra hatnak a targoncák, raklapemelők mozgása során, vagy amikor nehéz tárgyakat mozgatnak a padlón.

A Fortelock PVC padlókat úgy tervezték, hogy ellenálljanak mind a pontszerű (520 kg/cm2), mind a dinamikus (6 600 kg) terheléseknek, így alkalmasak ipari és raktári környezetbe.

A padlólapokon való jobb tájékozódás érdekében elkészítettük a dinamikus terhelés áttekintését az abroncsok vagy a kerekek típusának megfelelően.

A műszaki paraméterek további részleteit a műszaki adatlapon találja.

Ütéscsillapítás és a padló törhetetlensége

A Fortelock PVC padlólapok rugalmas tulajdonságainak köszönhetően a padló képes elnyelni az ütéseket. Ez két előnnyel jár:

1. Mechanikusan ellenálló padló

Ha egy nehezebb tárgy, például egy kalapács, szerszám vagy nagyobb alkatrész leesik, a padló nem törik össze, mint a betonpadlók vagy a hagyományos kerámialapok esetében. Ez egyúttal csökkenti a porosodást.

2. Törékeny tárgyak védelme

Az ütéscsillapításnak köszönhetően kisebb a kockázata a törékeny tárgyak károsodásának, amelyek összetörnének, ha egy normál padlóra esnének.

Győződjön meg ezekről a funkciókról videóinkban!

Ipari környezetbe a következő padlólapokat ajánljuk:

  • Industry Ultra – padlóburkolat nagy terhelésekhez. A padlólapok vastagsága 10 mm, így ellenáll az ipari működés zord körülményeinek.
  • Industry7 mm vastag padlólapok nagy terheléshez. Alkalmas gyártócsarnokokba és raktárakba.

Mindkét típusú padlólap kapható standard vagy ECO kivitelben, amely nemcsak a környezetet kíméli, hanem akár 30%-kal olcsóbb is.

Megbízható és mechanikusan ellenálló padlót az Ön üzemei számára

A Fortelock mechanikusan ellenálló padlója tökéletes megoldás azok számára, akik olyan padlót keresnek, amely képes ellenállni a nehéz ipari körülményeknek. Ez egy befektetés a munkakörnyezet biztonságába, hatékonyságába és fenntarthatóságába.

Ezen túlmenően a Fortelock PVC padlólapjai csúszásmentes felületet kínálnak a fokozott biztonság érdekében, biztosítják a munkaterületek színes lapokkal történő kiemelését, és minimális alapzat-előkészítési követelményekkel rendelkeznek, ami akár 80%-os időmegtakarítást jelenthet a hagyományos padlótelepítési módszerekhez képest.

További információkért, műszaki specifikációkért vagy egyedi ajánlatért forduljon szakértőinkhez. Készen állunk arra, hogy segítsünk önnek megtalálni a legjobb padlóburkolati megoldást, amely megfelel ipari helyiségeinek speciális követelményeinek.

Mechanikusan ellenálló padló

Ingyenes padlóminta

Mintát szeretnék