Segítségre van szüksége a burkolólapok kiválasztásához? Vegye fel a kapcsolatot az ügyfélszolgálattal +49 152 0267 6255
INGYEN MINTA

Tisztítószerek PVC padlókhoz

Tisztítószerek kínálata

Forteclean Daily Cleaner a mindennapos tisztításhoz

Speciális aktív tisztítószer minden felületkezelés nélküli elasztikus padlóburkolat (PVC, linóleum, kaucsuk), valamint bármilyen PU/PUR felületkezeléssel ellátott padlóburkolat mindennapos tisztítására és a lerakás utáni tisztítására. Nagy tisztítóerő még zsíros lerakódások esetén is. Nincs kimosódás a felületen, nem képződik szürke fátyol. Tisztítás visszamaradó kezelőfilmréteg képződése és csíkok nélkül. Biztonságos csúszásmentes felületekhez. Megfelel a DIN 18032 szabvány sportpadlókra vonatkozó követelményeinek.

Tulajdonságok:

 • 100%-ban biológiailag lebomló, nincs veszélyt jelképező szimbólum,
 • nem képez mikrofilmmaradványt, nem szürkül ki a felület vagy nem hagy foltokat,
 • támogatja és fenntartja a felület csúszásgátló tulajdonságait,
 • alkalmas felmosóval történő kézi felmosásra és minden mosógéphez is,
 • a személyek közterületeken való biztonságos mozgására vonatkozó szabványok szerint tesztelve,
 • megfelel a DIN 18032 és a DIN EN 14904 szabvány sportpadlókra vonatkozó követelményeinek,
 • nagyon gazdaságos használat – 1:200 – 1:400 arányban hígítható vízzel (25 – 50 ml 10 liter vízben).

Produkt: Forteclean Daily Cleaner

Csomagolás: 1 l (kb. 1000 m2 területre), 5 l (kb. 5000 m2 területre)

Hígítás: 1:200

pH: 9,5

Forteclean Intense Cleaner mélytisztításhoz

Semleges aktív tisztítószer a rugalmas padlóburkolatok (PVC, linóleum, kaucsuk) mélytisztítására, valamint az erős szennyeződések és zsírok kíméletes eltávolítására. Ideális a lerakás utáni tisztításhoz mind a háztartási, mind az ipari épületekben. Nem bontja meg a védőbevonatokat és filmrétegeket. Minden mosható felületen használható.

Tulajdonságok:

 • rendkívül hatékony tenzideken alapul,
 • kíméletesen eltávolítja az erős szennyeződéseket és a zsírt,
 • kiváló tisztító és emulziós tulajdonságok,
 • nem képez lerakódásokat a felületen, és nem hagy filmréteget,
 • alkalmas felmosóval történő kézi felmosásra és minden mosógéphez is,
 • a legtöbb felületen alkalmazható, beleértve a PVC/LVT-t, linóleumot, epoxit és poliuretán öntött padlókat, kaucsukot, gumit, lakkozott fapadlót, kőpadlót, minden mosható felületet (ajtók, asztalok, szekrények, kerámiaburkolatok, csempe és egyéb).

Termék: Forteclean Intense Cleaner

Csomagolás: 1 l (kb. 50 m2 területre), 5 l (kb. 250 m2 területre)

Hígítás: 1:5

pH: 9,3

Tisztítószerek ESD padlókhoz

Tisztítókoncentrátum mindennapos tisztításhoz és a lerakást követő tisztításhoz is. Minden elektrosztatikusan vezető és disszipatív padlóhoz használható.

Tulajdonságok:

 • kiváló szennyeződésmegkötés zsírtartalmú szennyeződések esetén is,
 • nem ázik fel a felület, nem képződik szürke fátyol,
 • foltmentes tisztítás.

Termék: Dr. Schutz ESD floor cleaner

Csomagolás: 10 l

Fogyasztás: Normál tisztítás: kb. 0,1 liter 100 m²-enként

pH: 9,5 (koncentrátum)

 

Univerzális tisztítószerek

Univerzális termék vízben oldódó és nem oldódó foltok, például coca-cola, gyümölcslevek, ketchup, golyóstoll, lekvár, vörösbor, kávé, csokoládé, rágógumi, cipőkrém, körömlakk, aszfalt, filctoll stb. eltávolítására. Különösen alkalmas guminyomok, saroknyomok, valamint graffiti és vízálló festék eltávolítására.

Alkalmazási terület:

Szőnyegek és textil padlóburkolatok, kárpitok és textíliák, elasztikus padlóburkolatok, sportfelületek, vízálló tömített parketta és parafa padlók, laminált padlók, vízálló felületek.

Kövesse a padlóápolási útmutatóban található utasításokat, amelyeket a www.dr-schutz.cz oldalon talál.

Termék: Dr. Schutz Elatex Univerzális folteltávolító

Csomagolás: 200 ml

Fogyasztás: használat szerint

pH: 2,5 (koncentrátum)

Hogyan tisztítsuk megfelelően a padlót, és milyen tisztítószert válasszunk?

Tanácsot keres a Fortelock műanyag padlólapok ápolásához? Nem tudja, milyen tisztítószert válasszon? Mutatunk önnek 6 tippet, hogyan tartsa tökéletes állapotban a Fortelock PVC-padlólapjait. Ismerje meg a piszkos vagy nehezen tisztítható padlók megelőzésének és a padlólapsérülések elkerülésének titkait. Ez más PVC-anyagokra, például a linóleumra is vonatkozik. Csatlakozzon elégedett ügyfeleinkhez, akik már tudják, hogyan kell csinálni!

1. A megelőzés alapvető fontosságú

Igen, jobb, ha nem koszolja be a padlót, de hogyan kell ezt csinálni? Ideális a tisztítózónák használata az épületekbe való belépés előtt. Minimum 2–3 lépés a lábtörlőn csökkenti a szennyeződés mennyiségét, ami egyébként a padlóra kerülne.

2. A rendszeresség sikerhez vezet

A padlólapokon hosszú ideje lévő szennyeződés nehezebben tisztítható. Rendszeres tisztítással a padlólapok újszerű megjelenésűek maradnak, és a helyiségek is jobban fognak kinézni. A tisztítások száma a használat intenzitásától függ, de javasoljuk, hogy legalább hetente egyszer.

3. A megfelelő tisztítószer csodákra képes

Egy közönséges tisztítószert vett, és a padlólapok nem tisztíthatók? Ez nem a padlólapok hibája, hanem a készítményé. A megfelelő tisztítószer segít elérni a padlólapok újszerű megjelenését. Minden Fortelock padlólap esetében a speciális Forteclean tisztítószerünket ajánljuk.

 • A mélyre hatoló szennyeződések mélytisztítására a Forteclean Intense Cleanert ajánljuk, amely még a legmakacsabb foltokat vagy régi védőrétegeket is eltávolítja. Csak vigye fel az ajánlott arányban vízzel, hagyja hatni 10-15 percig, súrolja le kefével vagy tisztítógéppel, majd csak mossa le vízzel, és a padló olyan lesz, mintha új lenne.
 • A napi és rendszeres tisztításhoz a Forteclean Daily Cleanert ajánljuk. Előnye, hogy nem habzik, nem hagy csíkokat, és egy finom védő viaszréteget képez a burkolólap felületén, ami megvédi a padlólapokat a szennyeződésektől, és megkönnyíti a tisztítást.
 • Az ESD-padlólapokhoz az ESD Cleanert ajánljuk.
 • Helyi szennyeződések esetén az Elatex univerzális folteltávolítót ajánljuk.

4. A szennyeződések gyors eltávolítása – a tisztaság kulcsa

Ne hagyjon maró hatású anyagokat vagy oldószereket, például benzint vagy gázolajat a padlólapokon. Ezek visszafordíthatatlan károsodást okozhatnak, ha hosszabb ideig vannak nekik kitéve. Ezért ezeket az anyagokat a lehető leggyorsabban el kell távolítani. Ha a folyadék a zárakba is bejut, a lehető leghamarabb szedje szét a padlólapokat, tisztítsa meg és alaposan szárítsa meg, mielőtt összerakná azokat.

A tisztítószerek használatakor pontosan az ellenkező szabály érvényes. Az Alapvető R tisztítószer esetében a szennyeződésre gyakorolt hatóidő abszolút kulcsfontosságú. Javasoljuk, hogy a szennyeződés eltávolítása előtt legalább 10-15 percig hagyja hatni a tisztítószert. Ily módon a tisztítószer hatékonyan le tudja bontani a beivódott szennyeződéseket. Nagyobb szennyeződés esetén nyugodtan ismételje meg az eljárást.

5. A megfelelő kefe csodákra képes

Képzelje el, hogyan nézne ki az autó drótkefével történő mosás után. Pontosan ez történne a padlólapokkal, ha nem megfelelő csiszolókefével vagy -lemezzel tisztítaná őket. Tisztítógéppel végzett tisztítás esetén válasszon inkább piros kefékkel ellátott tisztítólemezt. Ha pedig azon gondolkodik, hogy a lemez vagy a henger jobb-e, akkor megvan a válasz. A Fortelock padlólapmintázatok esetében a kefés (nem párnás) tisztítólemezek előnyösebbek – ezek jobban és gyorsabban távolítják el a szennyeződéseket, mint a hengeresek.

Kézi tisztításhoz használjon hagyományos, közepesen kemény sörtéjű kefét. Ezek még a Fortelock burkolat finom barázdáiba is bejuthatnak.

6. Védőpajzs a padlólapok számára

Szeretné, hogy padlólapjai a lehető legtovább tökéletes állapotban maradjanak? A speciális poliuretán védőlakk alkalmazása ebben sokat segít. A lakk megkönnyíti a későbbi karbantartásukat és javítja megjelenésüket. Ezenkívül a lakkot közvetlenül a gyártás során alkalmazzák, így egy kész lakkozott padlólapot kap.

 

Tipp:

Vegye igénybe a padlólaptisztítási és burkolói szolgáltatásokat

Szeretné, ha padlója újra olyan lenne, mint az új, de nincs kapacitása a tisztítására? Tapasztalt csapatunk segítségével szakszerűen és gyorsan megtisztíthatja padlóját. Makacs szennyeződések eltávolítása, ESD-padlók tisztítása, esetleg védőréteg felvitele, a padlólapok színének megváltoztatása vagy a csúszásgátlási osztály növelése.

További információ a www.fortelock.hu vagy a info@fortelock.hu oldalon.

Példa a padlóra tisztítására előtte és utána

Így néz ki a padló átalakulása azon ügyfeleink esetében, akik nem megfelelő tisztítószerekkel tisztították padlójukat, és nem követték a megfelelő tisztítási eljárást, ami elengedhetetlen a padlótisztításhoz.

Amikor átvettük a padlót, az eredmény első pillantásra észrevehető volt.

Vessen egy pillantást a fényképekre, és ítélje meg saját maga, hogy a megfelelő eljárás és a megfelelő tisztítószer mekkora különbséget jelenthet. Látható, hogy érdemes kellő figyelmet fordítani a padló tisztítására.

Készítettünk önnek egy videót is, amelyben megtekintheti, hogyan zajlik a teljes tisztítási folyamat. Ebből a célból rendkívül szennyezett padlólapokat választottunk ki, amelyekre a fent említett tisztítószereket és eljárásokat alkalmaztuk. Győződjön meg az eredményről a saját szemével. Videó.

Ingyenes padlóminta

Mintát szeretnék