Segítségre van szüksége a burkolólapok kiválasztásához? Vegye fel a kapcsolatot az ügyfélszolgálattal +49 152 0267 6255
INGYEN MINTA

Támogattuk a családon belüli erőszak elleni projektet

Egy másik nonprofit szervezet, amelyet a Fortegrant vállalati program keretében támogattunk, a frýdek-místeki Lumpíkov. A Lumpíkov egy nonprofit szervezet, amely megalakulásának célja egy olyan közösség létrehozása volt, ahol az anyák összegyűlhetnek, információt cserélhetnek, és ahol számos klubban gondoskodnának a gyermekeikről.

De Lumpíkov nem csak a gyerekekről szól. Azokról a nőkről is szól, akik a szülési vagy a szülői szabadság után vissza szeretnének térni dolgozni. A munkaerőpiac folyamatosan fejlődik, és a munkába való visszatérés, különösen néhány év után nagy kihívást jelenthet. A Lumpíkov az Európai Szociális Alap által támogatott képzésekkel segít ezen a problémán.

A Fortemix ennek a nonprofit szervezetnek egy másik projektjét támogatta, amely a családon belüli erőszakot átélt nőket segíti.

A Lumpíkov igazgatója, Petra Petrušková szavai: Elsőre úgy néz ki, mintha egy filmbe illő szerelem lenne. Később azonban rémálommá válhat. És nemcsak a nőnek, hanem a gyermekeinek is.

Amikor elkezdtük a családon belüli erőszak elleni küzdelmet Frýdek-Místekben, úgy gondoltuk, hogy 1-2 nőnek lesz szüksége segítségre. Az utóbbi időben azonban szinte minden héten megkeres minket egy nő a segítségkéréssel. Néha lelki erőszakról van szó, amikor a férfi bezárja a nőt a házba, megfenyegeti vagy kidobja otthonról, néha pedig fizikai erőszakról, amikor a nő kórházban köt ki. Nemcsak a nő él ebben az állandó félelemben, hanem a gyermekei is. Félelem az elalvástól, félelem attól, hogy bármit is mondjanak, félelem attól, hogy mi fog történni.

Ingyenes jogi segítséget, bírósági képviseletet és pszichológiai segítséget nyújtunk a nők és gyermekeik számára. A legnehezebb feladat ezután alternatív lakhatási lehetőséget találni, mivel nagyon nehéz számukra az anyagi stabilizáció.

A4_Nasili

Ingyenes padlóminta

Mintát szeretnék