Segítségre van szüksége a burkolólapok kiválasztásához? Vegye fel a kapcsolatot az ügyfélszolgálattal +49 152 0267 6255
INGYEN MINTA

8. 12. 2021

Milyen padlóburkolatot érdemes edzőterembe vagy fitneszterembe választani?

Fitneszközpontba, edzőterembe vagy otthona, lakása edzősarkába keres megfelelő padlót, és a számos lehetőségtől már forog a feje? A piac rengeteg padlófajtát kínál, ám ezek nem mindegyike alkalmas a rendszeres edzéshez.  Mire érdemes odafigyelni az edzőterem vagy a fitneszközpont padlójának kiválasztásakor? Amennyiben a padló a különböző helyzetekben nem felel meg  a tartóssággal szemben támasztott szigorú követelményeknek, az edzőteremben vagy fitneszközpontban folytatott edzés során akár meg is sérülhet.

Aerobikhoz és kardió edzéshez alkalmas padló

A padlóburkolatok nagyon érzékenyek az ugrálásra és a különböző aerobic gyakorlatokra, ezért érdemes olyat választani, amely ellenáll a horpadásoknak, és egyúttal megfelel a lépéstompítással szemben támasztott követelményeknek is. Egy olyan helyiségben, amelyben intenzív ugrálással lehet számolni, a padlónak egyrészt hangszigeteltnek kell lennie, másrészt a lépéseket is tompítania kell, mivel a túl kemény padló ugrálás közben károsíthatja a térdeket és az ízületeket, valamint kellemetlen lehet a lábak számára.

Aerobikhoz vagy ugrálással járó edzésekhez ajánlott termékeink: Fortelock Industry és Fortelock XL

Súlyzókkal és nehéz edzőgépekkel végzett gyakorlatokhoz alkalmas padló

Egy fitneszközpont vagy edzőterem padlóját gyakran megterhelik a súlyzók, a nehéz gépek és egyéb berendezések, például szobakerékpárok, edzőtornyok vagy kondigépek. Egy súlyzó leejtése a kerámia- vagy betonburkolatra károsíthatja a felületet, ami gyakran repedést eredményez. A betonburkolat a terhelés hatására morzsolódni kezdhet, ami nemcsak esztétikailag nem kívánatos, hanem porosodáshoz is vezet. Ha olyan helyen létesít fitneszközpontot vagy edzőtermet, ahol már van padló, és nincs olyan helyzetben, hogy felújításba fektessen, hatékony és gyors megoldás lehet egy az eredeti padló védelmére szolgáló második padlóréteg lerakása. A Fortelock padlóburkolat ideális megoldást jelenthet egy olyan régebbi padlóburkolat elfedésére, amellyel már nem elégedett. Egyetlen nap alatt, szerszámok és mesteremberek nélkül megújíthatja edzőterme vagy fitneszterme megjelenését.

A súlyzókkal és a nehéz gépekkel végzett gyakorlatokhoz a következőket ajánljuk: Fortelock Industry

Megfelelő padlóburkolat otthoni tornázáshoz

Napjainkban mind népszerűbb az otthoni edzés. Az otthoni edzéssel nemcsak a belépődíjakat spórolhatja meg, hanem az edzőterembe vagy fitneszközpontba való eljutás idejét is. Az otthoni edzés rengeteg előnnyel járhat, miközben az otthonában vagy lakásában kialakított fitneszsarkot a saját igényeinek megfelelően alakíthatja ki. A Fortelock padlórendszernek köszönhetően az otthonában található lengőpadló, kerámiapadló vagy parketta sem kell, hogy akadályt jelentsen.  A Fortelock padlólapokat megfelelően elrendezve személyre szabott edzőszőnyeget hozhat létre. Súlyokkal vagy súlyok nélkül edz? Jógázik vagy aerobikozik? Otthonában is érdemes a hangszigeteléssel foglalkozni, valamint elkerülni a padló károsodását. A Fortelock padlóburkolat egészségügyi szempontból biztonságos és hőszigetelő tulajdonságú, amit a háta különösen értékelni fog. A Fortelock padlóburkolat a komplex megjelenés érdekében felhajtó profilokkal és sarokelemekkel zárható le. 

Otthoni edzéshez: Fortelock Industry, Fortelock XL, Fortelock Light vagy újdonságunk, a Fortelock Business

A Fortelock padlóburkolat előnyei más burkolólapokkal szemben

  • Rezgéstompítás
  • Lépéstompítás, lezuhanó tárgyak becsapódásának tompítása
  • Hőszigetelés
  • Könnyen feltörölhető és tisztítható
  • A sérült elem könnyen kicserélhető
  • A Fortelock lapokra akár feliratok vagy logók is nyomtathatók
  • A telepítés hidegburkoló szakemberek bevonása nélkül is elvégezhető
  • A rendszer lehetővé teszi a különböző minták és színek kombinálását
  • Egészségügyi szempontból ártalmatlan.
  • Csúszásmentes

Edzőtermébe, fitnesztermébe vagy otthonába Fortelock padlóburkolatot szeretne telepíteni, de egyelőre nem tudja, milyen színt és mintát válasszon? Rendeljen 8×8 cm-es Fortelock mintákat.

YouTube tippek

Kövesse a Fortelock YouTube-csatornáját, ahol rendszeresen új tartalmakat jelentetünk meg. A következők is érdekelhetik:

Ingyenes padlóminta

Mintát szeretnék