Segítségre van szüksége a burkolólapok kiválasztásához? Vegye fel a kapcsolatot az ügyfélszolgálattal +49 152 0267 6255
INGYEN MINTA

26. 5. 2021

Hogyan telepítendők a Fortelock szegélylécek? Könnyen

Nem biztos benne, hogyan járjon el a Fortelock szegélylécek telepítése során, melyik módszert válassza és mik a teendői? Tanulmányozza át az útmutatót, hogy megkönnyítse a döntéshozatalt.


A Fortelock szegélylécek telepítésének lehetséges módjai

A Fortelock szegélylécek kétféleképpen szerelhetők fel. Ragasztással vagy fúrással telepítés közül választhat. A könnyebb telepítés miatt ajánljuk a ragasztást ajánljuk.


A szegélylécek telepítése ragasztással


A szegélylécek felragasztásához a következőkre lesz szüksége:
• alap szegélylécek (a padlólapok termékkártyáin találhatók)
• ragasztó (Mamut Glue használata javasolt)
• törhető kés
• centi vagy vonalzó
• Fortelock szegélylécek (Industry, XL vagy Invisible változat)


A szóban forgófalon bemérjük és megjelöljük azt a magasságot, amelyre az alapprofilt telepíteni szeretnénk (a talajtól 9,5 cm-re javasolt), vagy a padlóburkoló lapokat a telepítés során alátétként használhatjuk. Ossza a padlólapokat 6 darabos kupacokra, majd az így előkészített kupacokat helyezze végig a fal mentén kb. egy méteres távolságra egymástól.


Ezután készítse elő az alaplécet, tisztítsa meg, majd vigyen fel rá egyenletes mennyiségű ragasztót a teljes hossza mentén. Ezután támassza az alaplécet az előkészített padlólapokhoz, és nyomja őket a falhoz. A ragasztó egyenletes eloszlásának elérése érdekében a profilt erősebb nyomást kifejtve kell a falra nyomni.


Szegélylécek telepítése fúrással

A szegélylécek fúrással végzett telepítéséhez a következőkre van szükség:
• alap szegélylécek (a padlólapok termékkártyáin találhatók)
• tiplik
• csavarok
• törhető kés
• centi vagy vonalzó
• Fortelock szegélylécek (Industry, XL vagy Invisible változat)
• fúrógép
• ceruza


Először rövidítse le szükség szerint az alap szegélylécet, majd fúrjon ki benne előre 10 mm átmérőjű lyukakat. A lyukakat körülbelül fél méter távolságban fúrja ki egymástól.

Illessze az alap szegélylécet a falra, mérje be, jelölje meg azt a magasságot, amelyre az alapsínt telepíteni szeretné. Ezt követően jelölje meg a falon a lécen található lyukak axiális középpontjait. A jelölések helyén készítsen a falban furatokat a tiplik számára (a fúró átmérője a felhasznált tipli átmérőjén alapul). Tisztítsa meg a kifúrt lyukakat porszívóval, majd helyezze be a tipliket.


Illessze a helyükre az alapléceket, majd csavarozza a helyükre őket. A csavarok teljes meghúzása előtt ellenőrizze a magasságot és a síklapúságot, majd húzza meg a csavarokat.


Az alap szegélylécek telepítésének befejezése után helyezze az előre elkészített profilokba a Fortelock síneket.

Belső és a külső sarkok vágása?

Mielőtt hozzáfogna a vágáshoz, mérjen mindent alaposan le. Vegye figyelembe a léc vastagságát is. A sarkokat finom fogakkal ellátott gérvágóval vagy törhető késsel vágja le.


Helyezze a lécet merőlegesen a gérvágó doboz egyik belső falára (ugyanúgy, mint ha a falhoz szeretné illeszteni), és rögzítse úgy, hogy vágáskor ne mozduljon el. Szükség szerint jobb vagy bal szöget vágjon.

IMG_E0156 IMG_0165

Ingyenes padlóminta

Mintát szeretnék