Autószerelő műhely, Németország

Cégünk ügyfelévé vált egy 140 m2 alapterületű új autószerviz tulajdonosa is. A vállalkozásához kiválasztott belső térben eredetileg betonpadló volt. Hogyan találkozott a Fortelock padlórendszerrel, és mi győzte meg arról, hogy megvásárolja?

Új padló szükségessége, és a padló kiválasztása

A régi betonpadló elsősorban a túlzott porképződésnek, valamint a felület keménységének és merevségének köszönhetően már nem felelt meg. A nehezebb járművek esetében ezen kívül e kemény felületen eldeformálódtak a gumiabroncsok is.

Kezdetben az volt az elképzelés, hogy a betont kerámia járólapok váltják majd ki, az ismerősök pedig betonbevonó anyagokat javasoltak, a tulajdonos számára azonban ezek egyike sem jelentett megfelelően kielégítő megoldást. Negatívan értékelte a telepítéssel járó fokozott igénybevételt és technológia bonyolultságot.

Ezért megpróbált valamilyen megfelelő és lágyítót nem tartalmazó vinyl járólapot találni. Mindezen paramétereket éppen a Fortelock padlórendszernél találta meg.

A Fortelock mellett szóló érvek

Bár a Fortelock nem volt olcsóbb a többi megoldásnál, vásárlónk az általa kínált tulajdonságoknak köszönhetően végül mellette döntött. A kiválasztás során döntőnek bizonyult, hogy termékünket saját erőből le lehet fektetni, hogy gépjárművek alá is telepíthető, valamint a telepítés gyorsasága: “Akár a kerámia járólapok, akár a beton mellett döntöttem volna, ezek egyikét sem kezdhettem volna el használni közvetlenül a telepítést követően”. Így lefektettem a helyiség egyik oldalát, a kész padlóra áthelyeztem a helyiségben található tárgyakat, majd folytathattam a munkát a másik oldalon. És tényleg nagyon jól ment.”

A padlóval szemben támasztott további követelmények

A fenti paraméterek mellett az ügyfél számára rendkívül fontos tényező volt az új padló stabilitása és vastagsága is. Ezen felül felkeltették az érdeklődését a lehetséges mintázatok is. A bőr, gyémánt és pikkely minták közül végül az acéllemezt kiválóan imitáló és a műszaki jellegű térbe kiválóan illő gyémánt mellett tette le a voksát.

A konkrét paraméterek közül az ügyfelet – tekintettel arra a tényre, hogy az autókból néha olaj, vagy a téli időszakban víz csepeg – legjobban a padló csúszásgátló tulajdonsága érdekelte. A méretállandóság biztosítása érdekében a padlóburkoló elemeket tartalmazó leszállított csomagokat a megfelelő akklimatizálás érdekében egy hétig szobahőmérsékleten tárolta. Világos volt a számára, hogy a pvc padló a különböző hőmérsékleten történő szállítás során a kerámiapadlótól eltérően dolgozik.

Környezetvédelem

A szerviz tulajdonosa környezetvédelmi szempontokat nem vett figyelembe. Elsősorban azért tartotta fontosnak, hogy a padló ne tartalmazzon lágyítószereket, mert azok ártanak a gumiabroncsoknak.

A Fortelock padlóburkolat telepítése és lefektetése

Amint azt korábban már említettük, az autószerviz tulajdonosa számára nagyon fontos volt, hogy a padlót saját maga telepíthesse lehetőség szerint rövid idő alatt, és így mind időt, mint költséget takaríthasson meg. A 140 m2 padlót a kisfiával együtt 6 óra alatt fektette le. A padló előkészítése és felvágása majdnem 2 órát vett igénybe. A telepítést teljes mértékben problémamentesként értékeli: “Egyszerűen őrület, hogy milyen gyorsan és könnyen ment a telepítés, amelynek során egy gumikalapáccsal még a kisfiam is segíthetett. Nem használtuk semmilyen ragasztót, és a lefektetett padlót azonnal megterhelhettük, illetve használatba vehettük.”

Az egyetlen apró komplikációt az ügyfél számára a kis méretű padlóelemek méretre vágása jelentette. Hozzáteszi azonban, hogy ez végül nem is értékelhető ki hátrányként, mivel ugyanez bármilyen más anyag esetében is megkerülhetetlen lett volna.  A telepítés befejeztével a padlót csak fel kellett porszívózni.

Elégedettség a Fortelock-kal

Termékünkkel kapcsolatosan az ügyfelünk külön kiemeli a helyiségre eredetileg jellemző porosodás kiküszöbölését, valamint a könnyű telepítést és az lágyítókat nem tartalmazó anyagot. A termék lefektetése során jól szórakozott a kisfiával, és néhány hónap próbaüzem után örömmel ajánlja a padlót minden ismerősének.

A kivitelezés részletei
Megrendelő Autószerelő műhely
Hely Németország
Felület 140m2
Felhasznált termék Fortelock ECO
Lerakás éve 2017