Segítségre van szüksége a burkolólapok kiválasztásához? Vegye fel a kapcsolatot az ügyfélszolgálattal +49 152 0267 6255
INGYEN MINTA

1. 2. 2023

6 tipp a tökéletesen tiszta padlóhoz + bónusz a végére

Sok ügyfél fordul hozzánk tanácsért, hogy hogyan kell megfelelően ápolni és tisztítani a Fortelock műanyag burkolólapokat. Gyakran nem tudják, hogy milyen tisztítószert használjanak, aminek az eredménye jobb esetben egy piszkos vagy nehezen tisztítható padló, a rosszabb esetben pedig a sérült burkolólap. Ezért hoztunk önnek 6 tippet a Fortelock PVC-burkolólapok (vagy más PVC-anyagok, például linóleum) megfelelő ápolásához.

1. Megelőzés

Abban biztosan egyetértünk, hogy a legjobb megoldás az, ha nem piszkoljuk be a padlót. Ez a gyakorlatban lehetetlen, de meg kell próbálnunk elkerülni, amennyire csak lehetséges. Az ideális megoldás az épületekbe való belépés előtt az ún. tisztító zónák használata. Ezeknek legalább 2–3 lépés méretűnek kell lenniük, méretűnek kell lenniük, hogy minimálisra csökkentsék a szennyeződések bejutását a térbe. Erre a lábtörlők szolgálhatnak, amelyek könnyen és gyorsan tisztíthatók.

2. Rendszeres tisztítás

Minél tovább hagyjuk a burkolólapot a szennyeződésnek kitéve, annál nehezebb lesz a tisztítása. A rendszeres tisztítással a burkolólapok olyanok maradnak, mintha újak lennének, és szebbé és szalonképesebbé teheti terét. A tisztítások száma a használat intenzitásától függ, de javasoljuk, hogy legalább hetente 1x tisztítsa meg a burkolólapokat. A rendszeres tisztítás speciális termékekkel, mint például a Dr. Schutz R 1000 tisztítószer, minden tisztítás után egy finom védő viaszréteget hagy a burkolólapokon, amely megvédi a burkolólapot a szennyeződésektől és megkönnyíti a tisztítást.

3. Tisztítószer

Gyakran találkozunk azzal a problémával, hogy az ügyfél megveszi a megszokott tisztítószert, majd csalódottan veszi tudomásul, hogy a burkolólap nem tisztítható. Ez azonban nem a burkolólappal, hanem a tisztítószerrel kapcsolatos probléma. A megfelelő tisztítószerrel nagyon könnyen elérheti az új burkolólap megjelenését. Minden Fortelock burkolólap esetében a neves német gyártó, a Dr. Schutz tisztítószereit ajánljuk.

A mélyen beivódott szennyeződések általános és mélytisztítására az R általános tisztítószert ajánljuk, amely még a legmakacsabb foltokat vagy régi védőbevonatokat is eltávolítja. Csak vigye fel az ajánlott arányban vízzel, hagyja hatni 10-15 percig, súrolja le kefével vagy tisztítógéppel, majd csak mossa le vízzel, és a padló olyan lesz, mintha új lenne.

A napi és rendszeres tisztításhoz az R 1000 tisztítószert ajánljuk. Előnye, hogy nem habzik, nem hagy csíkokat, és egy finom védő viaszréteget képez a burkolólap felületén, ami megvédi a csempét a szennyeződésektől, és megkönnyíti a tisztítást.

Természetesen minden felület más-más tisztítószert igényel – lakkozott felületekhez speciális PU tisztítószert, ESD burkolólaphoz ESD tisztítószert kell használni. Helyi foltok esetén az Elatex univerzális folteltávolító használható, ami eltávolítja a bor, gyümölcslevek, csokoládé, aszfalt, rágógumi stb. utáni foltokat.

4. A szennyeződés gyors eltávolítása

Ahogy mondani szokták – nem kell sírni a kiömlött tej felett. Fogni kell egy rongyot és feltörölni. És ez a burkolólapok esetében is nagyon fontos. Bár a tej nem árt nekik, a maró- vagy oldószerek, például a benzin vagy a gázolaj, visszafordíthatatlan károkat okozhatnak, ha hosszabb ideig vannak nekik kitéve. Ezért ezeket az anyagokat a lehető leggyorsabban el kell távolítani a burkolólapokról. Ha a folyadék a zárakba szivárog, a burkolólapokat szét kell szedni, a lehető leghamarabb meg kell tisztítani, és az újbóli összeszerelés előtt alaposan meg kell szárítani.

Pontosan az ellenkező folyamatot kell választani a tisztítószerek alkalmazásakor. Az R általános tisztítószer használatakor rendkívül fontos, hogy mennyi ideig hat a szennyeződésekre. Javasoljuk, hogy a szennyeződés eltávolítása előtt legalább 10-15 percig hagyja hatni a tisztítószert. A tisztítószer csak így tudja hatékonyan lebontani a beivódott szennyeződéseket. A nagyobb szennyeződés esetén az eljárás megismételhető.

5. Nem minden kefe jó kefe

Valószínűleg el tudja képzelni, hogy az autómosás drótkefével hogyan végződne. Ugyanez a probléma merülhet fel, ha a burkolólapokat nem megfelelő csiszolókefével vagy -lemezzel tisztítja. Tisztítógéppel történő tisztítás esetén javasoljuk, hogy piros kefékkel ellátott tisztítólemezt válasszon. És ha azon gondolkodik, hogy a tisztítólemez vagy a henger jobb-e, akkor megvan a válasz. Az olyan barázdákhoz, mint amilyenek a Fortelock burkolólapokon vannak, a kefével (nem betéttel) ellátott tisztítólemezek alkalmasabbak. Jobban és gyorsabban távolítják el a szennyeződéseket, mint a hengeresek.

A kézi tisztításhoz egy klasszikus kefét ajánlunk, közepesen kemény sörtékkel, amelyek képesek bejutni a Fortelock burkolólapok finom barázdáiba is.

6. Védőpajzs

A burkolólapok szennyeződése ellen hatékony védelmet jelent a speciális poliuretán védőlakk alkalmazása, amely megkönnyíti a későbbi karbantartást és javítja a megjelenést. A lakkozás közvetlenül a gyárban történik, és a megrendelő kész lakkozott burkolólapot kap.

Bónusz

Összeállítottunk egy videót, amelyben megmutatjuk önnek, hogyan tudja a burkolólapjait könnyedén újjá varázsolni. Ebből a célból rendkívül szennyezett burkolólapokat választottunk ki, amelyekre a fent említett tisztítószereket és eljárásokat alkalmaztuk. Győződjön meg az eredményről a saját szemével. 

Ingyenes padlóminta

Mintát szeretnék