Üzlethelyiség vagy kis iroda kialakításán dolgozik? A padlónál kezdje

Üzletek, kis irodák, belépő terek, bemutatótermek, dolgozószobák, alkalmazottak részére kialakított terek. Ezek mindegyikében kiváló alternatívát jelent a Fortelock Decor padlórendszer, amely a tőle joggal elvárt tulajdonságokat nyújtja, a megjelenése azonban mégis elegáns. Bátran helyettesítheti a hagyományos járólapokat, imitálhat követ, és nemsokára fát idéző változat is megjelenik a piacon.

Az üzlethelyiségekben használt padlóburkolatnak egyszerre kell célszerűnek, funkcionálisnak és esztétikusnak lennie. Gyakori választás a linóleum és a laminált padló. Csakhogy a Fortelock PVC padlórendszerrel szemben mindkét fenti lehetőségnek vannak hátrányai is.

Mi az, ami esetleg elriaszthatja a linóleum és a laminált padló vásárlástól?

A közkedvelt linóleum megújuló erőforrásokból készül, hosszú élettartamú, és idővel nem változik meg a megjelenése. Számos minta és vastagság áll rendelkezésre, miközben alapelv, hogy minél vastagabb a termék, annál jobb a minősége. Ugyanakkor már a termék fektetése során problémák jelentkezhetnek. A felületnek 100 %-ban tisztának, simának és száraznak kell lennie, mert ha a fektetés nem sikerül, légbuborékok alakulhatnak ki. A linóleum hajlamos rá, hogy dolgozzon. Ezen kívül időnként karbantartást igényel, azaz időről időre viaszolni kell. És az ára? Az árát tekintve a linóleummal minden érdeklődő elégedett lehet, hiszen a legolcsóbb termékek ára már 1500 Ft/m2 körül kezdődik. Kiváló minőségről azonban ebben az esetben nem beszélhetünk, a jobb minőségű termékek négyzetméterára ugyanakkor már több ezer forint. És akkor a fektetést végző szakemberek munkáját még nem is vettük figyelembe.

A laminált padlót általában azok választják, akik fára vágynak, ám az ára miatt nem engedhetik meg maguknak. A különböző fafajtákat imitáló laminált padlók ára megközelítőleg 2500-12000 Ft/m2, amihez ismét hozzá kell számolni a munkát. Óriási előnye a terheléssel szembeni jó ellenálló képessége, nem károsítják sem az irodai székek görgői, sem a nehéz bútordarabok. Üzlethelyiségekben hátrányos tulajdonságnak minősülnek a rossz hangszigetelő tulajdonságai. Egy emelettel lejjebb minden lépés jól hallható.

És minek köszönheti a Fortelock a jó pontokat?

A Fortelock Decor PVC padlórendszer jelenleg két változatban – Business és Solid – áll rendelkezésre. A Business termékcsalád követ, a Solid hagyományos csempét idéz. Világos színárnyalatokban készülnek, azaz nem sötétítik a teret, és így kisebb és gyenge fényviszonyok jellemezte terekben is előnyösen használhatók.

A linóleummal, illetve a laminált padlóval összehasonlítva a legfontosabb előnyét a fektetése jelenti. A PVC padlórendszert nem kell ragasztani, elég csupán lefektetni, az egyes elemeit pedig kapocsrendszer biztosítja az elmozdulással szemben. Bárki képes egymás mellé fektetni őket, elég hozzá egy sima gumikalapács. Ennek köszönhetően a fektetésük rendkívül költségkímélő. Miután a padlórendszer nincs leragasztva, egy-egy sérült elem bármikor újra cserélhető. És végül akár az egész padló is szétszerelhető, amit különösen nagyra értékelnek azok a vállalkozók, akik az irodahelyiséget csak bérlik, és feltételezik, hogy valamikor még költöznek majd.

A Fortelock Decor padlórendszer tulajdonságai azonosak a többi modell tulajdonságaival. Hosszú élettartam, kopással (irodaszékek kerekeivel), vegyszerekkel szembeni fokozott ellenálló képesség, továbbá igényel semmilyen különleges karbantartást. Elég csak lefektetni és használni. Ne vesztegesse az idejét a padlóval, foglalkozzon inkább a vállalkozásával.