Iroda Csehország

A Fortelock PVC padlórendszer felhasználási területe rendkívül széles. Ezúttal egy olyan ügyfelet mutatunk be, akinek irodapadlóra volt szüksége, mivel az eredeti szőnyegek a porosodásuknak és nehézkes tisztán tartásuknak köszönhetően már nem feleltek meg. Mi mást vett még figyelembe, és mi győzte meg a padlónk előnyeiről?

Új padló szükségessége, és a padló kiválasztása

A porosodás megszüntetése mellett fontos volt, hogy a lefektetett légtechnikai berendezések miatt egyszerűen szétszedhető legyen a padló: “Eredetileg itt egy már rendkívül kopott és szörnyen porosodó szőnyeg volt. Az itt dolgozó alkalmazottak öltözéke állandóan tele volt szőnyegrészecskékkel. Változtatásra volt szükség. Ezzel egyidejűleg a padlóban légtechnikai csatornák futnak, amelyek láthatók voltak, és egyáltalán nem néztek ki jól. A hozzáférés miatt ugyanis a szőnyeget fel kellett szabdalni.”

A padló kiválasztásakor az ügyfél több változatot gondolt végig. Játékban volt mind az újbóli szőnyegfektetés, mind a linóleum, a laminált padló, illetve a Fortelock. A mi padlólapjainkat az ügyfél által megszólított három forgalmazó egyike ajánlotta. Az ügyfél azt is hozzáteszi, hogy a termékválasztásban csak félig befolyásolta a padlóforgalmazó cég, mivel ő maga is építőipari szakember, és így képes volt saját véleményt alkotni.

A Fortelock mellett szóló érvek

Az ajánlások alapján végül az ügyfél a Fortelock mellett döntött, és ettől a látszólag magasabb ár sem tántorította el: “Megtérülő befektetésnek tekintettük. Tartós, és megfelel az általunk támasztott elvárásoknak.”

A padlóval szemben támasztott további követelmények

Az egyszerű karbantartás és a már említett porosodás mellett jelen esetben a fektetési idő, az anyag élettartama és az egyszerű kezelhetőség is szerepet játszott. “Szükség esetén a légtechnika miatt képesek vagyunk gyorsan szétszedni, illetve sérülés esetén könnyen kijavítani a padlót.”

Az ügyfél számára alapvető szempont volt az új padló tartóssága is. Arra volt szükséges, hogy a felület ellenálló legyen az irodai pultok környezetére jellemző terheléssel szemben: “Arra vont szükségünk, hogy sokat kibírjon a padló. És mi több, a nálunk dolgozó hölgyek gyakran viselnek magas sarkú cipőt, illetve folyamatosan irodai kerekes székeken közlekednek.”

Az idő pedig elsősorban azért volt fontos szempont, mert az irodát a szerelés ideje alatt átmenetileg más helyiségekbe kellett költöztetni.

Környezetvédelem

A környezetvédelmi szempontok fontosak voltak az ügyfél számára. Ha a gyártó környezetbarát módszereket használ, az mindenképpen előnyt jelent: “ISO-val rendelkezünk, és 90 %-ban újrahasznosított, illetve újrahasznosítható anyagokat igyekszünk használni. Ami a padlót illeti, nem kellett utólag kérdeznünk, a forgalmazó maga mutatott meg és magyarázott el mindent.”

A Fortelock padlóburkolat telepítése és lefektetése

A padló fektetését erre szakosodott cég négy dolgozója végezte három szakaszban. Az első előkészítő szakasz négy napig, a második három és az utolsó két napig tartott: “Miután irodahelyiségekről van szó, a padlófektetés nem olyan gyors, mint például egy raktárban. Egy nagy csarnokban különösebb gondok nélkül fektethető. Elképzelhetőnek tartom, hogy ha négyszögletes alaprajzú, közfalak stb. nélküli térről lett volna szó, akkor a szegélyléceket és lábazati elemeket is beleértve az egészet négy nap alatt lefektethettük volna. Ha egyetlen térről van szó, akkor az egész nagyon egyszerű.”

A kivitelezés részletei
Megrendelő Céges helyiségek
Hely Csehország
Felület 266m2
Felhasznált termék Fortelock Industry Grey
Lerakás éve 2017