Garázs, Svájc

Tekintsen meg velünk egy újabb garázst, amelynek tulajdonosa a Fortelock padlórendszer alkalmazása mellett döntött. Mi vette rá, és milyen kérdések foglalkoztatták a termék kiválasztása során? Mit várt a padlótól, és melyek voltak a követelményei?

 

Új padlóra vonatkozó igény és a padló kiválasztása

Ügyfelünk kénytelen volt kiváltani az eredeti epoxi padlót, mivel az nem felelt meg a vele szemben támasztott követelményeknek, és nyújtotta az ígért paramétereket. A gépkocsik abroncsai „beleharaptak” a padlóba, amely nem volt képes ellenállni az ilyen jellegű terhelésnek. És mi több, a karbantartása is nehézkes volt.

Az ügyfél ezért az öntött padlótól eltérő, más megoldást keresett. Olyan padlóburkolatra volt szüksége, amely megfelelően ellenáll a fokozott terhelésnek, és egyben könnyen is tisztítható. A fokozott ellenállóképesség ebben az esetben alapkövetelménynek bizonyult: “… a padlónak sokat kell kibírnia.” A kiválasztás során nagy szerepet játszott az a tény is, hogy a padló önerőből is lefektethető.

Érvek a Fortelock mellett

A Fortelock termékeket ügyfelünk az interneten találta. Korábban nem ismerte, így érdeklődni kezdett iránta: “Azt írták, hogy nagy terhelésnek is ellenáll, valamint hogy robusztus. Szép színekben kínálták. A laikus számára is egyszerű telepítés szintén meggyőző érvnek bizonyult.

A padlóval szemben támasztott egyéb követelmények

Az ügyfél számára fontos további paraméterek voltak a csúszásgátló kivitel, a kopásállóság és a méretbeli stabilitás: “Miután a padlót garázsba szántuk, ahol többnyire sötét van, a termék színstabilitása számunka nem bírt nagyobb jelentőséggel. Meglehetősen fontos volt azonban a számunkra, hogy az autók súlya alatt a padló ne csússzon szét”. Alapvető követelmény volt továbbá az is, hogy a padló a gumik hatására ne csíkosodjon.

Környezetvédelem

A padló kiválasztásakor az ügyfelet a környezetvédelmi szempontok különösebben nem foglalkoztatták, ám utólag azt mondja, hogy “amennyiben a Fortelock újrahasznosított és újrahasznosítható anyagból készül, az mindenképpen jó hír.

A Fortelock rendszer telepítése és lefektetése

A padló lefektetése valamivel több időt vett igénybe, mint amit az ügyfelünk előzetesen várt, ám egyből hozzáteszi azt is, hogy ezt elsősorban a helyiség atipikus alakja okozta. A járólapokat ezeken a pontokon vágni kellett. A burkolat fektetése két napot vett igénybe. Kiemelte azt a tényt is, hogy a járólapokat nem kellett ragasztani. A termék karbantartásához ügyfelünk hagyományos tisztítószert használ.

Elégedettség a Fortelock-kal

A Fortelock-ot a Thiel Morefloor nevű partnerük szállította az ügyfélnek, aki dicsérte az együttműködést. Értékeli az időben történt szállításokat. A Fortelock PVC padló burkolat tulajdonságai ügyfelünk véleménye szerint megfelelnek a meghirdetett paramétereknek. Kiemeli a könnyű fektetést és karbantartást, a szép színeket, valamint azt a tényt, hogy akkor sem maradnak a padlón terhelés okozta nyomok, ha az autók hosszabb ideig állnak egy helyen.

A kivitelezés részletei
Megrendelő Garázstulajdonos
Hely Svájc
Felület 150m2
Felhasznált termék Fortelock Industry Graphite
Lerakás éve 2017