Egy raktár- és műhelypadló, amely mindent kibír

A raktárakban és műhelyekben a padló minden más helynél nagyobb terhelésnek van kitéve. Egyaránt meg kell birkóznia a kiömlött folyadékokkal, vízzel, targoncákkal és a tárolt anyagok súlyával. És mi több, ideális esetben még a tisztán- és karbantartása is jó, ha egyszerű. Ön is ilyet keres?

A raktárakban és műhelyekben gyakran használnak betonpadlót, amelynek megvannak az előnyei. Ha egy kis otthoni műhelybe keres padlót, és nincs semmilyen speciális igénye, lehet, hogy Önnek elég is. A cégeknek azonban a nagyobb alapterületű raktáraik esetében érdemes más alternatívákat is megfontolniuk. A raktárakban és üzemekben használt PVC padló több pozitívumot kínálhat, mint amennyit feltételezne.

Olyan padlót keres, amely sokat kibír?

A hosszú élettartam általában a vásárlók legfontosabb kritériuma. Ha Önnek is ez az elvárása, az igényeinek tökéletesen megfelelhet a Fortelock Industry PVC padló. Ez ugyanis ipari üzemekbe készül. Kiváló megoldást jelent a nehéz árut tároló raktárakban. Jól bírja ugyanis a nagy terhelést, és a targoncák sem zavarják – 1500 kg terhelésig gond nélkül megbirkózik a gumiabroncsos, négykerekű járművekkel. Előnyösen használható raktárban, hangárban, gyárakban és kisebb üzemekben is. Rendkívül jó vegyi ellenálló képességgel is rendelkezik, így Önnek akkor sem kell aggódnia, ha valami kiömlik rá. A számos színváltozat praktikus minták létrehozását teszi lehetővé, amelyek segítségével különböző zónákat jelölhet ki, ezzel is hozzájárulva a munkahelyi biztonság növeléséhez.

A PVC padlót sokkal könnyebb lefektetni

Ha habozik, hogy milyen típusú padlót is válasszon a műhelybe, kezdje a fektetésnél. A betonnal ez valamivel bonyolultabb. A legtöbb esetben az a gyakorlat, hogy először is elő kell készíteni az aljzatot. Ha padlófelújításba fog a műhelyben vagy raktárban, biztosítania kell, hogy a felület tiszta és összefüggő legyen. Ha nulláról kezdi a padlókészítést, először kavicságyat kell készítenie. Ezt követően acélcsövek vagy fahasábok segítségével kiegyenlítő síkot kell készítenie. Kikeveri a betont, kiönti a padlóra, majd például alumínium simítóléc segítségével kiegyenlíti. Végzetül a padlót a nedvszívó képesség csökkentése érdekében akrilgyantával kezeli le. Mindehhez nem csak időre, hanem megfelelő felszerelésre is szüksége van.

A PVC padlóval szinte minden könnyebb. Az első lépés azonos – a felületnek ez esetben is simának és egyenesnek kell lennie, amit például önterülő anyaggal érhet el. Krétával a padlóra rajzolja a vonalakat, előkészít a fűrészt és a gumikalapácsot, majd hozzáfog a munkához. Első lépésben az egész padlóburkoló lapokat fekteti le, amelyek az esetükben alkalmazott zárrendszernek köszönhetően tökéletesen illeszkednek egymásba. Ezt követően méretre vágja a szélső darabokat. Az olyan raktárakban és üzemekben, amelyekben targoncák közlekednek, vagy tartósan nagyobb a páratartalom, mindig ajánlott ragasztóval rögzíteni a padlóburkoló lapokat.

Kisebb üzemekben tehát a padlóburkoló lapok lefektetését szakember segítsége nélkül is elvégezheti, nagyobb üzemek esetében pedig nem fogja akadályozni a forgalmat. A PCV padlóburkoló lapok lefektetése mindössze néhány órát vesz igénybe, a tér méretének függvényében. Egy ember egy óra alatt 20 m2 padlóburkoló lap lefektetésére képes.

Amit a betonpadló nem tud

Ipari padlóként a beton kétségtelenül kiváló anyag, és megfelelően teljesíti a célját. Ha azonban Ön alternatív megoldást keres, a Fortelock Industry minden bizonnyal jó választást jelent.

Egyszerű tisztítás: Az otthoni műhelyben elég a törlőrongy vagy mop és valamilyen standard padlótisztító készítmény. Nagyobb raktárakban a takarítást PVC forgókefés tisztítógépre bízhatja.

Különböző színek: A gyárakban és nagyobb üzemekben az egyes zónákat gyakran színekkel különböztetik meg. A Fortelock PVC padlóburkoló lapok segítségével ez könnyen biztosítható, hiszen sokféle színben kerül forgalmazásra.

Csúszásgátló felület: A Fortelock padlóburkoló lapok csúszásgátló kivitelűek, ami nem csak a gyalogosok számára jelent előnyt. Ez rendkívül hasznos tulajdonság az anyagmozgató gépeket alkalmazó raktárakban is. Egy raklapozó kocsi is megcsúszhat a nedves padlón.

Javíthatóság: A betonpadlót nem tudja részenként kijavítani, a PVC raklapozó padlóburkoló lapokat viszont igen.  Akár egyetlen padlóburkoló lap is kicserélhető.

Hagyományos betonpadló, vagy modern PVC padlóburkoló lapok?

A betonpadlónak helye van a raktárakban és üzemekben. Ha a felső réteg megerősítéséhez cementet használ, valamennyivel még ellenállóbb lesz. Minden más szempontból azonban kissé lemarad. Ha hozzáadott értékű modern megoldásra vágyik, a Fortelock Industry határozottan érdemes rá, hogy elgondolkodjon rajta.